pirmdiena, 2011. gada 21. februāris

Brokuļu ēdieni




Kā jau rakstīju tie ir tik vienkāŗši- super ātri  pagatavojami, ir tik garšīgi (kat gan senāk tā nelikās) un pats galvenais veselīgi- satur daudz A un C vitamīna, kālija,kalcija uc vitamīnus, tie stiprina imūnsistēmu un tajos ir maz kaloriju, bet sāta sajūta rodas apēdot pat 150g brokuļu ar piedevām. Izmaksu ziņā arī nav dārgi, saldēti tie maksā apmēram -,70-0,80ls 400g iepakojums, kas mūsu 4 cilvēku ģimenei ir vienai reizei pietiekama,tātad ne vairāk kā kartupeļu izmaksas. Pagatavojami ļoti vienkārši, izņme no saldētavas iepakojumu ieber verdošā sālsūdenī,pavāra 2-3 minūtes un viss gatavs. Senāk laika tos pērvārīju,tāpēc likās ka tie nekam neder. Ja vēlas apcept ar olu, brokuļus pavāra 1-2 minūtes, galvenais lai nav sasaluši, tad ieliek sakultā olā ar auzu miltiem un apcep olīveļļā,ļoti gardi, ēdīs tādus pat bērni,kurus zaļā krāsa biedē(jo liekas tas bezgaršīgi). Brokuļi lieliski sader gan ar zivīm,gan gaļu, gan ceptu sieru un arī zupās. Iesaku izmēģināt tiem,kas no viņa baidas, un nenobīties,ja pirmajā reizē tā garša liekas par maigu. Un ja vēl tas neiegaršojas,kas jau īstiem kartupeļēdājiem (joks),tad iesaku izmēģināt apcept brokuļus olās ar sieru un gaļu: vispirms apcepj sīpolus ar maltu liellopu gaļu un sīpoliem(var arī burkānus rīvētus pievienot), jūrassāls, ja vēlas kajenas piparus utt, vēlāk pievieno brokuļus apcepj 2-5 minūtes, un tad pārlej ar sakultām olām,kas sajauktas ar saļi un rīvētu sieru, vai sieru var pievienot tikai bēigās, pannai vāku virsū, uz lēnas uguns lai viss izcepjas gatavs. |Īstas gastranomiskās izvirtībasJ

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru