pirmdiena, 2011. gada 21. februāris

Bezē cepumi

 Oriģinālā recepte : 3 olu baltumi ,ēdamkarote vaniļas cukura ,200gr cukura, šķipsna sāls ,kartupeļu ciete , pustējkarote etiķa. Vai vienkāršāka recepte tik cik mājās ir olu baltumi + cukurs, uz katru olas baltumu pa 60g cukura, bez citām piedevām, ja mājās nekā cita nav.
Bezē cepumi ar citrona svaigumu: Atdalam olu baltumus, ielejam virtuves kombainā (ar putotāju), pagaidam lai nedaudz uzsilst, vieglāk putosies.Tad pakāpeniski kuļot pievieno cukuru, vismaz pa 3 reizēm, es pievienoju arī kartupeļu(vai kukurūzas) cietes škipsniņu- stingrībai, nedaudz citrona sulas pilītes svaigam aromātam, kas nomāc etiķi,jo man mājās bij tikai sarkanvīna etiķis (nākamreiz ābolu etiķi lietošu),lai viducītis mīkstāks, nedaudz vaniļas cukuru aromātam, tik vienkārši. Uzkarsētā cepeškrāsni 100`C un liek pannā izklātā ar cepampapīru (gatavus vieglāk noņemt)  un cep 1-1,5h. Receptes ir dažādas citur iesaka 120`C cept 60minūtes. Es cepu 100`C vairāk kā stundu, jo zināju ka viņas ilgi uz mūsu galda neuzkavēsies, un tā ar bija ,mazie ēda kā lielu kārumu un man prieks, ka šis ir kārtējais veselīgais kārums,kur nekādi E nav ievietoti iekšā.  Ļoti vienkārši pagatavojams saldumiņš. Tā kā gatavoju tikai savai ģimenei neizmantoju konditorijas šprici formas izveidei, bet izlīdzējos ar karoti.kad gatavi cepumi, nedaudz paver krāsns durvis, bet ļauj viņiem atpūsties, ja vien var nociesties.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru