ceturtdiena, 2011. gada 3. februāris

Biezpiena plācenīši ar citrona garšu

 Biezpiena plācenīši ar citronu- saldi un atsvaidzinoši. Tā jau saka ka tikai jāiedomājas kautkas  un tas piepildas. Dabūju daudz biezpiena un nākamajā dienā  apollo ievietoja biezpiena plācenīšu recepti, tieši manai iedvesmai- šoreiz ar citronu.   Oriģinālā recepte Nepieciešams: 200 g biezpiena, 3 olas , 3 ēdamkarotes cukura, 0,5 tējkarotes cepampulvera sāls , 3 ēdamkarotes mannas, eļļa cepšanai , 1 citrona miziņa. Mana versija : puskilograms biezpiena, diezgan sausa, +5 olas, viena citrona miziņa(tikai dzeltenā daļa uz vissmalkākās rīves, t.i apmēram tējkarote sarīvētas miziņas), nedaudz cepamā pulveris un  6 tējkarotes (atceramies ka tas ir 5ml, jeb LV vienkārša  ēdamkarote) un kādas 3 tējkarotes auzu pārslu miltu. Super garšīgi, var ēst gan vienus pašus, gan ar ievārījumu ,gan krējumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru