Zupas

Omes burkānu zupa
Omes burkānu zupa - tā es viņu šoreiz nosaukšu, kautgan īstenībā tā ir vienkāŗša vistas, dārzenīšu zupa ar burkāniem, kas vārīti pēc manas vecmammas  metodes. Kad biju maza likās ka šādi vārītie burkāni  zupās ir visgaršīgākā sastāvdaļa, tāpēc arī es bieži tagad tā vāru burkānus zupās, bez cūkgaļas un kartupeļiem gan, bet tāpat gardi. Iesākumā sāku vāŗīt vistas stilbiņus un pievienoju burkānus sadalītus 4 daļās, vai ja mazi tad tikai uz pusēm ( ne horizontāli), šādi viņi tiek vārīti nevis slinkuma pēc, bet gan tāpēc ka viņi iegūst pavisam citu garšu, kā tad ja tiek sarīvēti vai sagriezti smalkāk (kad pasniedz bērniem viņus sķīvītī var sadalīt). Tad kad burkāni gandrīz gatavi (pēc kādām 30min) pielieku klāt selerijas sakni, sagrieztu kubiciņos ,un ja vēl kādi dārzeņi vai putraimi arī var tikt pievienoti klāt zupai (šoreiz pievienoju nedaudz rīsus-gargraudu ),kad viss izvārījies izņemu stilbiņus, atdalu gaļu un pievienoju atpakaļ zupai, klāt pasniedzot pielieku lociņus. Izmaksas apmēram 2ls, pietiks pa 2 lielām porcijām 4 cilvēkiem.


Laša zupa.
 Uzvāra  1,5l ūdeni ,pieliek iepakojumu  a/k laša vēderiņu, pavāra 1-2minūtes, ņem ārā laša vēderiņus lai var atdalīt tikai laša fileju, tālāk zupā vāra burkānus, violetos sīpolus, selerijas sakni. Lociņi svaigumam. Uz 2 cilvēkiem izmaksas zem 1,50ls.