trešdiena, 2011. gada 12. janvāris

Burkānu - zirnīšu sautējums

Nelielā ūdens daudzumā sāk vārīt  sagrieztus burkānus apmēram 2 kg. Ja burkāni griezti virtuves kombainā tad vāra apmēram 10-15minūtes, ja ar rokām griezti tad ilgāk, kad gandrīz gatavi burkāni pievieno zirnīšu (lielo bundžu), protams, ideālā variantā ir mājas zirnīši no sava dārza, svaigus jāvāra ilgāk. Var pievienot sīpolus, pētersīļus, dilles un visu, kas vien  mājās no zaļumiem ir. Kad sāk vārīties pavāra apmēram 3minūtes, ja vēlas pievieno nedaudz saldā krējuma. Izmaksas apmēram 1,60ls uz 8 cilvēkiem. Klāt var pielikt apceptu auksti kūpinātu liellopa gaļu 150-200g un salātu vietā gurķus ar dillītēm un pētersīļiem, kam pievienotas 2 tējkarotes majonēzes un 1 tējkarote citrona sulas(kopējās izmaksas tiek palielinātas par 1,7ls uz 4 cilvēkiem).

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru